Bel ons vandaag

Binnen 30 minuten aanwezig in heel Noord Holland

Glazen Trap

Glazen trappen geven goed verlichte ruimtes in uw woning, winkel of kantoorgebouw een moderne en stijlvolle uitstraling. De laatste jaren hebben glazen trappen aan populariteit gewonnen, en dat is niet zonder reden: de trap is lichtdoorlatend en laat een ruimte daardoor optisch groter lijken. Bovendien is een trap van glas ontzettend sterk en praktisch ongevoelig voor beschadigingen. AV Glas ontwerpt, levert én monteert al jarenlang alle soorten glazen trappen tegen scherpe prijzen in Amsterdam en omliggende gemeenten.

De voordelen van een glazen trap in uw huis

  • Veelzijdig: alle vormen trappen zijn mogelijk
  • Trappen met glazen treden laten veel licht door
  • De trap kan een ruimte optisch vergroten
  • Een glazen trap gaat net zo lang mee als een houten trap

Wilt u meer informatie over glazen trappen of wilt u een offerte aanvragen? Bel naar ons gratis nummer 0800-0060 of klik op de button om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Prijs van een glazen trap op maat

Glazen trappen worden altijd gemaakt aan de hand van uw persoonlijke voorkeuren en wensen. Ieder pand en iedere ruimte is namelijk anders en vereist daarom maatwerk. Bij AV Glas zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen en plaatsen van alle soorten glazen trappen. Wij denken dan ook graag met u mee om de beste oplossing voor uw situatie te bepalen. Wilt u een afspraak maken om uw wensen en ideeën te bespreken? Bel dan gratis met 0800-0060. Een glazen trap is altijd maatwerk en kan niet in standaard afmetingen geleverd worden. Wij maken daarom graag gratis een vrijblijvende offerte voor u. Klik op onderstaande button, vul uw gegevens in en wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op. Direct de glaszetter van Amsterdam op de stoep.

Een glazen trap voor elk pand

Trappen met glazen treden worden vaak gebruikt in moderne kantoorpanden, maar doen steeds vaker hun intrede in winkels en woningen. Door zijn unieke eigenschappen is een glazen trap een aanwinst voor alle soorten panden.

Woning

Een glazen trap wordt veel toegepast in moderne, lichte woningen, maar kan ook uitstekend geïntegreerd worden in een wat ouder huis. Juist vanwege het contrast dat ontstaat tussen ‘oud’ en ‘nieuw’, wordt de trap een uniek onderdeel van uw woning.

Winkel

Grote, ruime winkels zijn zeer geschikt om glazen trappen in te plaatsen. De winkel behoudt haar ruimtelijke uitstraling vanwege de doorzichtigheid van de trap, terwijl een wat kleinere winkel juist optisch groter lijkt na het plaatsen van een glazen trap.

Kantoorpand

Door in een kantoorpand trappen, trappenhuizen of balustrades van glas te gebruiken, wordt er veel licht doorgelaten; hiermee wordt er veel optische ruimte gecreëerd. Dit geeft een gevoel van rust en zorgt voor een moderne en luxe uitstraling.

De verschillende soorten glazen trappen

In hedendaagse panden worden vaak steektrappen, draaitrappen, hoektrappen en U-vormige trappen gebruikt. Al deze soorten trappen zijn ook te vervaardigen in glas.

Steektrap

Een steektrap wordt in de volksmond vaak een rechte trap genoemd. De treden van een rechte trap hebben allemaal dezelfde grootte en vorm, waardoor deze gemakkelijk te belopen is. Door de helling steiler te maken, kan de trap ingekort worden. Een rechte trap wordt vaak gebruikt als ‘zwevende’ trap in de woonkamer. De treden zijn dan aan één zijde in de muur bevestigd. Een rechte, zwevende glazen trap zorgt voor een unieke en moderne uitstraling.

Draaitrap

Bij een draaitrap draaien de treden rond een centrale pilaar. Een draaitrap is zeer compact en daarmee ruimtebesparend. In moderne woningen wordt deze vaak van glas gemaakt; vanwege de doorzichtigheid van het materiaal zorgt het niet voor een onderbreking van de ruimte.

Hoektrap

Hoektrappen zijn één van de meest gebruikte trapvormen in huizen. Deze trappen (ook wel kwartstrappen genoemd) maken onder- of bovenaan een bocht van 90 graden. De trap neemt daardoor veel minder ruimte in beslag dan een steektrap. De hoektrap is eenvoudig te moderniseren door gebruik te maken van glazen treden.

U-vormige trap

Deze trapvorm wordt vaak toegepast in gebouwen met trappenhuizen. Een U-vormige trap bestaat uit meerdere steektrappen die door middel van een plateau aan elkaar verbonden worden. Door de steektrappen om en om in tegengestelde richting te plaatsen, neemt de trap relatief weinig ruimte in beslag. Gebruik glazen traptreden en creëer een bijzonder licht en modern ogend trappenhuis.

Soorten glas voor uw glazen trap

Een glazen trap kan door AV Glas geheel op maat gemaakt worden. Niet alleen de vorm van de trap bepaalt u zelf; ook het soort glas is geheel naar eigen wens samen te stellen.

Traptreden van glas

Glazen traptreden zijn ontzettend stevig. Een traptrede bestaat uit minimaal twee lagen glas die bij elkaar gehouden worden door middel van PVB-folies. Vaak wordt er gekozen voor een blank of mat PVB-folie. Het poly-vinylbutyral-folie kan echter in diverse kleuren en motieven geproduceerd worden; hiermee creëert u eenvoudig glazen traptreden die voldoen aan uw wensen.

Traptreden met decoratief glas

Glazen traptreden hebben als grote voordeel dat ze zeer bewerkelijk zijn. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om er horizontale strepen of figuren in te laten etsen, zodat de treden bij uw interieur passen.

Traptreden met verlichting

In de glazen traptreden kunnen ledlampjes aangebracht worden. Kies uw favoriete kleur en laat deze integreren in uw trap voor een zeer persoonlijk tintje.

Reparatie van glazen trappen

Naast het ontwerpen en monteren van glazen trappen, is AV Glas ook in te schakelen voor reparaties aan uw glazen trap. In spoedgevallen kunnen wij zelfs binnen dertig minuten bij u op locatie zijn voor een snelle en vakkundige reparatie van uw trap. Wij rekenen geen voorrijkosten en zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800-0060.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een glazen trap van AV Glas? Wij helpen u graag verder. Neem gerust contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800-0060 of vraag direct een offerte aan.

Bel ons bij glasschade

0800 - 0060