Bel ons vandaag

Binnen 30 minuten aanwezig in heel Noord Holland

Dubbel Glas

Dubbel glas

Bespaar op uw energiekosten met dubbel glas van AV Glas. Dubbel glas, HR+ glas, HR++ glas en drievoudig glas – onze glaszetters leveren, monteren en repareren het graag voor u.

Bij spoed binnen 30 minuten ter plaatse

Bij spoed zijn onze glaszetters binnen 30 minuten bij u ter plaatse om glasschade snel en vakkundig te herstellen. U kunt ook glas bij ons bestellen. Als u voor 10.00 bestelt, dan wordt uw glas de volgende dag al geleverd.

 

Glaszetter inschakelen

De glaszetters van AV Glas zijn werkzaam in Noord-Holland, maar ook in delen van Zuid-Holland en Flevoland. Bel de glaszetter die u nodig heeft:

 

 

De voordelen van dubbelglas

  • Besparen op uw energierekening: dubbelglas isoleert de warmte veel beter dan enkelglas. Hierdoor hoeft u minder te stoken in huis en bespaar u dus aanzienlijk op uw energierekening.
  • Meer comfort: u ervaart meer comfort in huis door de isolerende werking van dubbelglas. U zult minder last hebben van koude zones in huis, met name bij de ramen.
  • Geen condens op het raam: bij dubbelglas zal er geen condens op uw ruiten gevormd worden. Het vocht kan zich echter wel verplaatsen naar andere plekken in uw huis.
  • Geluid wordt beter geïsoleerd: dubbelglas isoleert geluid, waardoor u minder last heeft van geluidsoverlast dat van buiten komt.
  • Dubbelglas is veiliger: dubbelglas is moeilijker te forceren dan enkelglas. Inbrekers zullen eerder voor een huis met enkelglas kiezen dan een huis met dubbelglas.

Besparen op energiekosten door betere isolatie

Door zijn isolerende werking is dubbelglas tegenwoordig de standaard. De U-waarde (hoeveel warmte wordt doorgelaten) van dubbelglas is een stuk lager dan die van enkelglas. Naast gewoon dubbelglas levert AV Glas ook HR+ glas, HR++ glas en drievoudig glas. Hieronder ziet u hoeveel u kunt besparen door te kiezen voor isolerend glas.

U-waarde en energiebesparing van dubbel glas

De tabel hieronder toont de U-waarden van de verschillende glassoorten die AV Glas levert. De cijfers zijn afkomstig van Milieu Centraal. De getoonde cijfers zijn bij benadering en kunnen afwijken van werkelijke U-waardes en besparingen. In de praktijk kunnen de cijfers hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de kozijnen die u heeft.

Glassoort U-waardes (in W/m²K) Besparing gas/m² glas Kostenbesparing/m² glas
Enkel glas 5,8 n.v.t. n.v.t.
Dubbel glas 2,7 13 m³ € 8,50
HR glas 1,7 tot 2,0 16 m³ € 10,50
HR++ glas 1,2 23 m³ € 15,-
Drievoudig glas 0,5 tot 0,9 25 m³ € 16,50

Bron: Milieu Centraal

De isolerende werking van dubbel glas

Dubbelglas isoleert beter dan enkelglas doordat er tussen de twee glaslagen zich een luchtlaagje bevindt. Hierdoor kan de warmte in huis minder makkelijk ontsnappen via de ruit en hoeft u minder gas te stoken om een aangename temperatuur in huis te creëren. Doordat u minder gas gebruikt, zal uw energierekening een stuk lager uitvallen.

 

 

 

 

dubbel glasDe lucht tussen de twee glasplaten, zorgt voor goede isolatie.

 

 

 

 

De isolerende werking van glas wordt uitgedrukt in de zogenaamde U-waarde (de warmtedoorgangscoëfficiënt). Hoe lager de U-waarde van een glassoort, hoe beter het isoleert. Eenkelglas heeft een U-waarde van ca. 5,7, dubbelglas ca. tussen 3,2 en 2,8 zit. Dubbelglas isoleert dus tot bijna 2x zo goed als enkelglas. Met drievoudig glas, wat AV Glas ook levert, kan de U-waarde zelfs nog lager zijn en onder de 0,7 komen. Dit type glas isoleert dus ca. acht maal beter dan enkelglas.

Glassoorten

Naast dubbelglas levert AV Glas ook andere glassoorten die goed isoleren, zoals HR, HR+, HR++, drievoudig en speciaal glas. Hieronder worden de glassoorten kort besproken.

HR glas

HR glas (hoogredementsglas) heeft een nog hogere isolatiewaarde dan standaard dubbelglas. Bij HR glas is op één van de platen een coating aangebracht  (een metaallaagje) die zonnestraling binnenlaat maar warmtestraling van binnen weerkaatst (meer informatie).

HR+ glas

HR+ glas heeft net weer een betere isolerende dan HR glas. Bij HR+ glas zit er geen lucht tussen de twee glasplaten maar argon of krypton, edelgassen die warmte nog beter dan lucht isoleren.

HR++ glas

Het verschil tussen HR+ glas en HR++ glas is de spouwdikte, bij HR+ glas is die 9-12 mm, bij HR++ glas 15 mm. De glasplaten staan net iets meer uit elkaar, waardoor de isolerende werking nog beter is.

Drievoudig glas

Drievoudig glas, de naam zegt het eigenlijk al, bestaat niet uit twee maar uit drie glasplaten. De spouw wordt bij drievoudig glas meestal gevuld met krypton.

Wilt u meer informatie over bovenstaande glassoorten of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Bekijk ook eens onze pagina glassoorten voor de andere glassoorten die AV Glas levert.

0800-0060 Offerte aanvragen

glaszetters av glas

Dubbelglas projecten

In de loop der jaren hebben wij veel ervaring opgedaan door diverse opdrachten uit te voeren in Amsterdam en omgeving. Hieronder ziet u een project waarbij we de isolatie van een woning hebben verbeterd door het enkelglas te vervangen door dubbelglas. Kijk hier voor meer foto’s van projecten.

Omdat we continu bezig zijn om onze dienstverlening te optimaliseren, zijn we zeer benieuwd naar uw mening. Hier leest u wat anderen zeggen over onze glaszetters.

geplaatst dubbelglas bij woning in Amsterdam

Laat dubbelglas zetten door een gespecialiseerde glaszetter

AV Glas levert, monteert en repareert dubbelglas. Onze glaszetters zijn bekend met elk type isolerend glas. Zij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn voor uw woning. Wilt u direct meer informatie over dubbelglas of uw wensen bespreken met een glaszetter? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0800-0060 of vraag een offerte aan. Wij helpen u graag.