Bel ons vandaag

Binnen 30 minuten aanwezig in heel Noord Holland

Veiligheidsglas

Bescherm uw woning, winkel of kantoor tegen brand, inbraak en bescherm uzelf tegen letsel bij glasschade. AV Glas biedt u verschillende soorten veiligheidsglas: letselbeperkend glas, gelaagd veiligheidsglas en brandwerend glas.

 

 • Altijd bereikbaar: 24/7 beschikbaar voor noodreparaties
 • Binnen 30 minuten ter plaatse en geen voorrijkosten
 • Zeer scherpe prijzenen contracten met alle grote verzekeraars
 • Snelle en vakkundige reparatie door onze deskundige glaszetters
 • Ruim 40 jaar ervaring en alle soorten glas op voorraad

 

Wij werken met veiligheidsglas van de beste kwaliteit en leveren dit glas in alle soorten en maten. Onze experts hebben bovendien jarenlange ervaring met het plaatsen van veiligheidsglas. Op deze manier weet u zeker dat alles op de juiste manier wordt geplaatst en dat het glas voldoet aan de wettelijke eisen.

Prijzen van veiligheidsglas

De kosten voor uw veiligheidsglas zijn afhankelijk van het type veiligheidsglas, de vereisten en de afmetingen. Ook de aard van het project speelt een rol: een reparatie pakken we anders aan dan een volledig nieuw ontwerp voor veiligheidsglas. Wilt u meer weten over de tarieven voor uw veiligheidsglas, vraag dan geheel vrijblijvend een offerteaan of neem telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 0800-0060.

Soorten veiligheidsglas

Bij AV Glas heeft u de keuze uit diverse soorten veiligheidsglas. Wij leveren, plaatsen en repareren letselbeperkend glas, gelaagd veiligheidsglas en brandwerend glas. Het veiligheidsglas voldoet aan alle wettelijke eisen. Het glas is bijvoorbeeld extra dik, zodat het minder snel breekt. We stemmen het glasontwerp daarnaast volledig af op uw wensen.

Letselbeperkend glas

 • Beperkt verwondingen
 • Geen scherpe scherven

 

Wanneer letselbeperkend glas breekt, valt het in kleine stukjes uiteen. Dit beperkt de kans op verwondingen, doordat er geen grote, scherpe scherven ontstaan. U snijdt zich hierdoor minder snel aan de glasscherven. Letselbeperkend glas laat u bijvoorbeeld plaatsen bij deuren, schuifpuien of plafondhoge ruiten. Het veiligheidsglas is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld woningen, ziekenhuizen, scholen en sporthallen. Doet er zich een ongeval voor, dan blijven eventuele verwondingen beperkt.

Gelaagd veiligheidsglas

 • Moeilijk te breken
 • Bescherming tegen inbraak

 

Gelaagd veiligheidsglas plaatsen we als preventie voor inbraken. Het glas bestaat uit losse glasplaten met daartussen een laag transparant kunststoffolie. De glasplaten en het folie zijn aan elkaar vast gesmolten en vormen samen een dikke laag glas, waardoor het lastig kapot te maken is. Bij een harde stoot breekt het glas vrijwel nooit in zijn geheel; vaak ontstaat er een ster of barst in het glas. Doordat het glas niet in zijn geheel breekt, is de kans op verwondingen klein. Gelaagd veiligheidsglas is zeer geschikt voor winkels of showrooms met waardevolle producten.

Brandwerend glas

 • Bestand tegen hoge temperaturen
 • Verbetering van brandveiligheid

 

Met brandwerend glas beschermt u uw woning, winkel of kantoor tegen brand en verbetert u de brandveiligheid aanzienlijk. Gewoon glas breekt gauw bij brand. Dit zorgt dat er extra zuurstof bij het vuur komt, zodat de brand aanwakkert. Brandwerend glas zorgt dat het vuur zich minder snel verspreidt en geeft de aanwezigen meer tijd om te reageren en evacueren. Lees meer over brandwerend glas.

Ervaringen van klanten

Tevreden klanten zijn voor ons het belangrijkst. Daarom werken wij enkel met hoogwaardige materialen die geleverd en geplaatst worden door onze ervaren specialisten. We vragen onze klanten bovendien om hun ervaringen met ons te delen. Bekijk foto’s van onze projecten en lees de recensies van onze klanten op de pagina klantervaringen.

Laat veiligheidsglas plaatsen door een gespecialiseerde glaszetter

AV Glas levert, monteert en repareert veiligheidsglas. Onze experts hebben jarenlange ervaring met het plaatsen van veiligheidsglas en adviseren u graag over de mogelijkheden en plaatsing van de verschillende glassoorten. Wanneer u vragen heeft of direct een offerte wilt aanvragen, neemt u contact met ons op via telefoonnummer 0800-0060 of vult u het onderstaande contactformulier in.