Bel ons vandaag

Binnen 30 minuten aanwezig in heel Noord Holland

Glas in lood

Glas in lood

Wilt u een glas-in-loodraam laten zetten, of is uw glas in lood beschadigd en wilt u het glas laten herstellen? Schakel dan de expertise in van de glaszetters van AV Glas. Onze professionals zijn gespecialiseerd in het plaatsen, restaureren en repareren van glas in lood. Bovendien maken wij uitsluitend gebruik van kwalitatief hoogwaardig glas in lood voor het beste resultaat.

  • Expert in restauratie, reparatie en montage van glas in lood
  • Glas in lood op maat gemaakt
  • Geschikt voor particulieren én bedrijven

Glas in lood tarieven

De prijzen van glas in lood zijn afhankelijk van de afmetingen van het raamwerk waarin het glas in lood geplaatst dient te worden. Daarnaast zijn de tarieven ook afhankelijk van het project: een restauratie en reparatie vragen om een andere aanpak dan een compleet nieuw glas-in-lood-ontwerp. Glas-in-lood-opdrachten voeren wij dan ook uit op aanvraag. Wilt u vooraf graag inzicht in de prijzen van ons glas in lood? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan of bel gratis naar 0800-0060.

Details glas in lood

Glas in lood staat voor al dan niet gekleurde stukken glas, gevat in loodlijsten. Oorspronkelijk is dit glas bedacht als oplossing voor het feit dat grotere oppervlakken glas niet mogelijk waren. Glas in lood werd een manier om een woning of gebouw creatief te onderscheiden. U vindt bijvoorbeeld nog vaak prachtig glas in lood in oude kerken en kathedralen. Dankzij de kleurrijke uitstraling wordt glas in lood ook steeds populairder in particuliere woningen en kantoren.

Oude techniek

De techniek van het plaatsen van glas in lood is al eeuwenoud. Stukken van gekleurd glas of gebrandschilderd glas worden gesneden en in H-vormige loodlijsten gevat, die men vervolgens soldeert op de punten waar zij elkaar kruisen. Een kit wordt aangebracht tussen de lijst en het glas om ervoor te zorgen dat het geheel waterdicht is (meer informatie).

Isolatie door gebruik van dubbel glas

De isolerende werking van glas in lood kan onder meer verbeterd worden door een voorzetraam te plaatsen. Dit is een extra glasplaat aan de binnenkant of buitenkant van het raam. Naar verloop van tijd kan een voorzetraam echter wel zorgen voor schittering of verkleuring van glas in lood. Onze glaszetters adviseren u graag over de mogelijkheden.

Een persoonlijk ontwerp

Tegenwoordig wordt glas in lood al lang niet meer uitsluitend toegepast in kerken en kathedralen. Ook in woningen van particulieren ziet u glas in lood vaak terug. Met een persoonlijk ontworpen glas in lood maakt u uw woning uniek met sfeervolle details. Zoals u ook in de foto’s van de door ons gerealiseerde projecten ziet, geven de glas-in-loodramen binnen een prachtig aangezicht en zorgen ze voor blindering vanaf buiten. Onze glaszetters weten perfect hoe zij het glas in lood dat past bij uw woonsituatie kunnen ontwerpen. De toepassing van het glas in lood bij uw woning (zoals de locatie en het ontwerp) wordt vooraf uitgebreid besproken, omdat dit van invloed is op de levensduur van het glas.

Vakwerk glas in lood

Laat met een gerust hart het plaatsen van uw glas in lood over aan de professionals van AV Glas. Ook het repareren van een bestaand raam is voor ons geen probleem. Hierbij maken wij altijd gebruik van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Onze vakmensen weten precies hoe zij een duurzaam en prachtig eindresultaat kunnen afleveren. Vul het offerteformulier in voor een persoonlijke offerte, of bel ons voor meer informatie.